Ботаника с душа

 

№1 марка за натурална козметика в Европа[1]

Klorane е дермокозметичен бранд създаден от хора, отдадени на ботаниката. Част от групата Pierre Fabre, от 1965 г. насам, над 50 години Klorane се грижи за хората, като се грижи за природата.

Лаборатории Klorane са посветени на изследване и опазване на природните ресурси и разкриване на полезните им свойства в ботанически продукти за грижа, които се произвеждат във Франция.

Ангажиментът на Klorane:

Веган[2] формули от природата

До 95% натурални формули за всички продукти без отмиване и 80% за продуктите с отмиване – това е ангажиментът, който поема Klorane от 2018 г. за всички нови продукти. Той ще бъде изпълнен за 90% от портфолиото на бранда до края на 2021 г.

99% от формулите на Klorane са веган.

Над 700 тестове за всяка формула, провеждани с цел потребителска безопасност

Преди лансирането на всеки продукт Лаборатории Klorane избират най-безопасните съставки, които не оказват влияние върху здравето или околната среда, проверяват съвместимостта между отделните съставки и тази с опаковката и гарантират отсъствие на замърсяване.

Отглеждат сами съставките

22% от основните активни съставки в продуктите на Klorane се отглеждат на собствен терен с уважение към екосистемите или се подбират партньори, съгласно строгата харта на бранда за респект към природата. 100% от реколтата на активните съставки следва жизнения цикъл на растенията.

Производството се извършва в собствени заводи[3], сертифицирани за високо екологично качество, които се намират на собствена земя във Франция

Klorane трансформира промишлените си отпадъци в енергия, за да намали годишната емисия на CO2 с 1600 тона! За пълна прозрачност, Klorane отваря завода за посещение на над 2000 здравни експерти и журналисти.

По-малко пластмаса и рециклирана пластмаса в опаковките

100% от опаковките на Klorane ще бъдат от рециклирана пластмаса до края на 2021 г., а 75% от тях вече са! Освен това Лаборатории Klorane се ангажират да премахнат листовките и външните опаковки, както и да създадат с 33% по-леки туби и със 77% по-леки буркани.

Ботаническа отговорност

В продължение на повече от 20 години, Klorane заедно с „Klorane Ботаническа Фондация“[4] се ангажира да култивира страст към ботаниката и ангажираност към опазването и използването на растителното наследство по целия свят.

 


[1] Класиране по обем, IQVIA Juillet 2019, Франция, Испания, Италия, Белгия, Португалия, Швейцария.

[2] Без съставки с животински произход, с изключение на серията с лайка.

[3] С изключение на Klorane bebe нежни почистващи кърпички и Пачовете за очи със синчец.

[4] Фондация, посветена на защита и опазване на растителното наследство.