Amalina – натурални почистващи и перилни препарати

Амалина е българска компания, която произвежда натурални почистващи и перилни препарати.

Продуктите се произвеждат в България, съдържат само натурални съставки, ароматизират се само с натурално етерично масло и се опаковат в екологични или рециклируеми опаковки с грижа за човека и природата.

Вдъхновение за производство на натурални алтернативи на битовата химия създателката на компанията Антоанета Гугуткова  получав след тежки форми на атопичен дерматит, от който страдат и двете й деца като бебета.

Антоанета: „Когато се появиха обривите по тялото на първото ми дете, минахме през всички канални пътеки – дерматолози, алерголози, диетолози. Нищо не помогна. Тогава взех решението да търся алтернативни методи за справяне с проблема.

Изключих изцяло козметиката  и битовата химия от дома си. Използвах само естествени материи. Четях всички етикети на продуктите, които влизаха в дома ни. По магазините нямаше перилни препарати, на които да разбирах всичките съставки, затова перях със сапунени орехчета и домашен сапун. Орехчетата не перяха добре, а сапуна трябваше да стържа на ренде.

Нито едно от двете беше оптимално. Затова започнах да приготвям перилните и почистващи препарати сама. Така бях наясно, точно какво влагам. Тези рецепти сега споделям в Блог секцията: https://amalina.eu/category/recepti/.

По-късно осъзнах, че е вероятно и други майки на деца с кожни проблеми да не намират подходящи почистващи и перилни препарати и реших. Така се роди Амалина.

Аз вярвам, че всеки бизнес трябва да се ражда и развива с идеята да прави света по-добър, по-красив, да бъде полезен, да служи.  Ние предлагаме алтернатива на опасните и токсични вещества, които влизат не само в дома ни, но и в контакт кожата ни и предизвикват алергии и хронични заболявания – все по-чести в съвременното общество. Продуктите си създаваме с любов и грижа тук, в България.

Вярвам също, че освен на клиентите си, трябва да служим по някакъв начин на обществото. Затова избираме кауза, която да подкрепяме, развивайки дейността си. В момента помагаме на децата от Дома за деца без родители в с. Ново Село, Видинско, да реализират продукти, които те самите съсзадават: https://amalina.eu/paketi-s-kauza/.

Така не само подкрепяме тях, но и възпитаваме трудолюбие и увереност, че трудът се възнаграждава.“

    

Актуални новини от компанията може да намерите на фейсбук страницата: https://www.facebook.com/amalina.eu/ и инстаграм страницата: https://www.instagram.com/amalinagentlecare/